Dit reisvoorstel is gebaseerd op het openbaar vervoer van Japan. De basis hiervoor is de Japan  Rail Pas. Met deze  pas  kunt  u met  de  meeste treinen,  metro’s  en bussen van Japan Rail reizen. Japan is een land vol verrassingen en tegenstellingen. De moderne hoofdstad Tokio is een bruisende  metropool,  een mix  van westerse en Japanse stijlen.

Het zuidelijker gelegen Kyoto weet iedere bezoeker aan Japan te boeien. In deze oude keizerlijke hoofdstad zijn talloze, prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes te bewonderen. Het bergachtige hoofdeiland  Honshu  wordt  gedomineerd door  de  beroemde  Mount Fuji,  die  3776 meter boven het omliggende  landschap uittorent.

Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die het landschap doorkruisen en een schril contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en bezienswaardigheden van een land dat een rijke  geschiedenis herbe rgt.  De vriendelijke en behulpzame   Japanners  verwelkomen u graag in hun  bijzondere   ’Land  van de Rijzende Zon’!

 TOKYO-HAKONE

Vandaag gaat de reis per trein vanuit Tokyo met de JR Shinkansen naar het Odawara station. Hiervandaan reist u verder met de Hakone Tozan Rail  naar uw  accommodatie. U kunt  het nationale park van Hakone op verschillende manieren  verkennen.  Per trein,  bus,  kabelbaan of per boot over het  Ashi-meer.  Bij  helder  weer heeft  u vanuit   Hakone  zicht   op Mt. Fuji.

Hotel Aura Tachibana biedt baden met water van natuurlijke warmwaterbronnen die uitzicht bieden op de bergen, 2 Japanse restaurants en luxe kamers met een woongedeelte. Ter ontspanning  kunt  u in  het  hotel  ook genieten  van een sauna,  massages  en een terras.

De ruime  kamers  zijn  voorzien  van  tatami’s  (matten  van  geweven  stro)  of hebben  houten vloeren. Er zijn ook een aantal kamers met balkon. Alle kamers hebben een zithoek met grote ramen,  een flatscreen-tv  en een eigen  badkamer.  Sommige  kamers  zijn  voorzien  van  gratis WiFi.

 

 

 

 

 

 

Vanuit de openbare baden, zowel die binnen als buiten, kunt u genieten  van  het uitzicht  op de hemel  en de bergen  terwijl  u ontspant  in  het  warme bronwater.

Diner,  overnachting  en ontbijt  in  Aura  Tachibana   (Japanese  Style Room).

HAKONE-TAKAYAMA

Vanaf het hotel reist u per lokale trein (Hakone Tozan Railway)  van Hakone  Yumoto  Station naar het Odawara station. Daar stapt u over op de trein naar  Takayama.  Takayama  betekent ‘hoge berg’. Het stadje ligt  afgelegen  in  de bergen van Gifu.  Takayama  is  een rustiek  plaatsje met  nauwe  straten en traditionele   huizen  en winkeltjes   en staat bekend  als  ‘Klein Kyoto’.

Door de geïsoleerde ligging in de “Japanse Alpen”  heeft  Takayama  zijn  authentieke  karakter weten  te  bewaren.  U verblijft   in  de Ryokan  Tanabe.  Deze  ligt   in  het  centrum  van  het historische district van Takayama en is een van de meest  historische ryokans  in  de stad.  Het beschikt over kamers in  Japanse  stijl  en gratis  WiFi  in  alle  ruimtes.  U kunt  ontspannende massages aanvragen of genieten van de overdekte en niet-overdekte warmwaterbaden, die zijn gemaakt van stenen en cipressenhout. De Ryokan Tanabe ligt op 1 minuut lopen van het oude centrum  en Takayama  Jinya,   en op 5 minuten  lopen van  treinstation  JR Takayama.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, tatami-vloeren (geweven stro) en Japanse futonbedden. Ze hebben ook allemaal een televisie, een koelkast en een thee- en koffiezetapparaat.  De eigen  badkamer  is uitgerust   met  een bad.

 

 

 

 

 

 

Diner,  overnachting  en ontbijt  in  Ryokan  Tanabe  (Japanese  Style Room).

TAKAYAMA-SHIRAKAWAGO-KANAZAWA

Vanuit Takayama reist u per NOHI bus in circa 55 minuten naar Shirakawago. In dit boerendorpje heeft de tijd letterlijk stil gestaan en kunt u genieten van het lokale  Japanse leven. De traditionele boerderijen de zogenaamde “Gassho-zukuri” staan op de werelderfgoedlijst   van Unesco.

Vervolgens reist u verder  per bus  naar Kanazawa  (circa  1 uur).  U kunt  hier  een bezoek brengen aan de Kenroku-en tuin, een van de drie grootste  landschapstuinen  van  Japan. Daarnaast heeft Kanazawa een Samurai-wijk en de Ninja-dera. Houdt u van moderne kunst, breng dan een bezoek aan het  21st Century  Museum  of Comtemporary  Art.

Overnachting  in  Ana  Crown Plaza  Hotel  (Twin Room).

KANAZAWA-KYOTO

Vanuit Kanazawa  reist  u per JR Thunderbird  naar Kyoto. Kyoto is niet  alleen  bijna  1000 jaar  de hoofdstad geweest, maar ook de vestigingsplaats  van  vele  Boeddhistische  sektes.  Na aankomst  gaat  u op eigen  gelegenheid   naar  uw hotel.  U verblijft   4 Nachten  in  het  New Miyako  Hotel.   Het hotel is  met  986 kamers  het grootste  hotel van  Kyoto.

 

 

 

 

 

 

 

De kamers zijn  verdeeld  over een ‘main  building’  en een ‘south  wing’. Alle  kamers  zijn relatief groot voor Japanse begrippen. Er zijn restaurants en bars aanwezig en u heeft gratis toegang  tot internet.   Het  New Miyako  Hotel is  gelegen   tegenover  het Kyoto treinstation.

Vanaf hier reist u in zo’n 10 minuten naar het centrum van Kyoto. Overnachting   in  New Miyako  Hotel (Premium  Twin Room).

KYOTO

Dag  ter vrije besteding.

U kunt vandaag bijvoorbeeld een Kyoto Dag Tour boeken. U wordt ’s ochtends bij het hotel opgehaald  en u bezoekt  o.a. het Nijo  Castle  en de Kinkaku-ji Temple.

U ziet het Kyoto Imperial Palace, welke door de keizer werd gebruikt tot circa 150 jaar geleden. Verder bezoekt u Kitano Tenmangu Shrine en de karakteristieke rode tempel de Heinan  Shrine.

Als laatste bezoekt u de Sanjusangen-do Tempel en Kiyomizu-dera Tempel. Bij deze laatste tempel heeft u een prachtig uitzicht.  Aan  het eind  van  de tour  wordt u weer  bij  uw  hotel afgezet.

’s Avonds kunt u een Kyoto Night Tour maken. U geniet van het  zien  van traditionele Japanse dans optredens in het Gion Corner en u maakt een wandeling  door Gion,  een unieke  sfeer  ’s nachts,  begeleid   door een gids.  Tevens   woont  u een theeceremonie   bij  kaarslicht   bij.  En  tot slot  heeft  u een Zen-stijl  diner  gericht   op de vegetarische keuken.


Overnachting  in  New Miyako  Hotel (Premium  Twin  Room).

KYOTO-OSAKA

Vandaag reist u met Japan Rail naar Osaka. U verblijft 3 nachten in  Ana  Crown Plaza  Osaka. Het Ana  Crowne  Plaza  kijkt  uit  op de rivier de Dojima   en beschikt  over kamers  met  gratis WiFi en prachtig uitzicht over de stad. Het hotel heeft een zwembad en 6 eet- en drinkgelegenheden. De ruime kamers van het Ana Crowne Plaza Osaka zijn ingericht met comfortabele kleuren. Ze zijn allemaal voorzien van  sfeerverlichting,  een minibar  en een flatscreen-tv   met on-demandfilms.

Het hotel ligt op 3 minuten lopen van treinstation Oebashi.  U kunt  genieten  van  een spabehandeling of ontspannen in  de sauna.  Chinees  restaurant Karin  serveert  moderne Kantonese gerechten in een elegante  omgeving.  In Tankuma  Kitamise  en Dojima  Teppanyaki kunt  u genieten  van  Japanse gerechten.

Overnachting  in  Ana  Crown  Plaza  Osaka (Twin Room).

OSAKA

2 dagen  ter vrije  besteding.

Osaka is gelegen op Honshu, waar de Yodo-rivier uitmondt in de baai van Osaka. Osaka is de hoofdstad  van  de gelijknamige   prefectuur   Osaka. Osaka behoort  met  het  nabijgelegen  Kyoto en Nara tot de bakermat van de Japanse  cultuur en bevolking; de hoofdstad  Tokyo  kwam pas veel later tot bloei. De stad is een van de belangrijkste industriële centra  van  Japan,  en wordt wegens  de textielnijverheid  ook wel het  Manchester  van  het  Oosten genoemd.   Osaka is  ook een van  de belangrijkste   havens  van Japan.

Er hangt een prettige sfeer en het  is  aangenaam  om rond  te wandelen.  Verder staat  het bekend als  culinair   centrum;   er zijn   vele  restaurantjes   te vinden   en ook de ‘locals’   eten  het  liefst buiten  de deur.  Populaire   gerechten  zijn:  ‘Okonomiyaki’   (een  soort pannenkoek  met  bijv. vlees of vis) en ‘Takoyaki’ (een soort poffertje met gebakken octopus).  In de levendige  wijk Namba vindt   u goedkope restaurantjes,   barretjes,  kledingwinkels,  etc.

U kunt eventueel een sightseeing Tour in Osaka maken. U bezoekt dan o.a. het Osaka Castle, Floating   Garden Observary  of Umeda  Sky building,

 

 

 

 

 

 

Dotonbori en de Shitennoji  Tempel.  De Shitennoji  Tempel  is  de oudste  boeddhistische  tempel in Japan. De eerste steen werd al gelegd in  593. De tempel  is  in  de loop  der eeuwen  een paar keer afgebrand, maar werd altijd weer opgebouwd naar het oorspronkelijke ontwerp  uit  de 6e eeuw. De laatste  keer gebeurde  dat in  1963. Een vijf verdiepingen  tellende  pagode,  een vijver met  schildpadden  en een weelderige   Japanse  tuin  met  stroompjes  en watervallen  maken  deel uit  van  het tempelcomplex.

 

 

 

 

 

Aan het eind van de middag wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Overnachtingen  in  Ana  Crown Plaza  Osaka (Twin  Room).

OSAKA-HIROSHIMA

Vandaag  reist  u weer  met  uw  Japan  Rail  pas  naar   Hiroshima.   Hiroshima   is  wereldwijd bekend doordat het op 06 augustus 1945 als eerste stad werd aangevallen door een atoombom. Met ca. 200.000 slachtoffers   is  het  een van de zwartste  dagen in  de Japanse geschiedenis.

Door de radioactieve as zijn de medische gevolgen nog steeds merkbaar.

Inmiddels  verschilt  Hiroshima  niet  van  andere  Japanse  grote  steden;  er zijn  veel  hoge gebouwen en grote winkelcentrums. U verblijft 3 in het Sheraton Grand Hotel. Het Sheraton Grand Hiroshima Hotel ligt op 1 minuut lopen van station van Hiroshima. Het biedt 4 eetgelegenheden,  een binnenzwembad   en een fitnesscentrum.

Alle kamers hebben airconditioning en verwarming. Ze zijn ook allemaal voorzien van  een koelkast, strijkfaciliteiten, een flatscreen-tv met een dvd-speler, een luchtbevochtiger en een broekpers. De eigen  badkamer  is uitgerust   met  een ligbad   en toiletartikelen.

Overnachting  in  Sheraton  Grand  Hiroshima   Hotel  (Deluxe Twin).

HIROSHIMA

Breng een bezoek  aan het Peace Memorial  Museum  en het  Vredespark. In het museum  vindt u o.a. foto’s en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Heeft u geen behoefte aan de confrontatie met de verschrikkingen van de atoombom?  Wandel  dan alleen  door het Vredespark,  langs   het verwoeste  monument   en de eeuwig  brandende vlam.

Hierna  kunt  u Miyajima  eiland  bezoeken.  In een binnenmeer  ligt  het  heilige  eiland   Miyajima, dat u bereikt na een korte rit in een regionale trein en een boottocht. Bij vloed weerspiegelt de beroemde  rode poort van  de Shintoïstische Itsukushima Tempel  op fraaie  wijze   in  het  water. Het tempeleiland met  zijn  shinto-heiligdommen  geldt  als  een van  de mooiste  plekken  van Japan.

Overnachting  in  Sheraton  Grand  Hiroshima   Hotel  (Deluxe Twin).

HIROSHIMA-TOKYO

 U reist  vandaag  weer terug naar Tokyo  per JR Tokaido/Sanyo  Shinkansen.  De reis  duurt  circa 5 uur.

In Tokyo eindigt de Japan rondreis.  Uw vlucht terug naar Nederland vindt nog op dezelfde dag of eventueel later plaats wanneer u nog wat tijd in Tokyo wilt doorbrengen.

Einde  van  een bijzondere reis…