Europa Park, Duitsland

Afgelopen weekend, ben ik met een groep reisadviseurs  naar het Europa Park in Duitsland geweest. Dit is omdat ik, en daar ben ik best een beetje trots op, ben doorgedrongen tot de halve finale in de verkiezing van de beste Reisadviseur van Gelderland. In Duitsland moet ik battelen met mijn mede kandidaten. Uit elke provincie zijn er drie reisadviseurs mee en van elke drie gaat er één afvallen. Helaas heb ik net gehoord, terwijl ik dit schrijf, dat ik de afvaller ben, maar dat betekent ook dat ik dus nummer drie van Gelderland ben!
Maar het tripje naar Duitsland is al een mooie winst.
‘s Morgens om 10 uur is het vertrek vanuit Utrecht met de bus. Via Eindhoven, waar we de zuidelijke kandidaten oppikken, gaat de reis verder naar Rüst. Het is november en dus al vroeg donker en bij aankomst zien we weinig van het park. Wel zijn we blij verrast met het hotel. We logeren in het Coloseo Hotel. Helemaal in oud Romeinse stijl en dat is tot in de kleinste details doorgevoerd. Mooie ruime kamers, waar je prima met een gezin en twee kinderen kunt verblijven. Naast het twee persoonsbed is er een stapelbed, maar deze is ingebouwd in een soort watermolen. Het zijn echter geen kinderbedjes maar gewone eenpersoonsbedden van 90cm bij 2 meter, dus met 4 volwassenen kun je hier ook slapen. We worden onthaalt met een heerlijk diner. Na het diner is iedereen na de lange reis toch wel moe en morgen staat ons een drukke dag te wachten.

   

Na een heerlijk ontbijt buffet, staat ons eerst een presentatie te wachten over het park. Het Europa Park in namelijk nog een echt familie bedrijf van de familie Mack. Het bedrijf is al ontstaan rond 1750 toen zij begonnen met het ontwikkelen van tractoren en locomotieven. Van daar uit is het in de loop der jaren veranderd en ontwikkelt de familie Mack achtbanen en andere attracties voor pretparken. Het park is ontstaan als showroom voor de attracties.

Na deze boeiende presentatie begint voor ons de battle. Puzzelen, vragen beantwoorden, filmpjes maken, het duurt de hele ochtend. ‘s Middags krijgen we een rondleiding in het naast gelegen hotel the Bell Rock. Dit hotel is eigenlijk nog mooier en helemaal in New England Style. Hier zijn de familiekamers voorzien van stapelbedden in de vorm van reddingsboten. Ik denk dat elk kind daar wel in wil slapen. Er zijn vier persoonskapers, maar ook 6 en 8 persoonskamers en suites. Een mooi buffet restaurant, een gezellige bar, een spa en zwembad maken het plaatje compleet. Er zijn zo 5 hotels en als je in een van deze hotels verblijft, mag je van de faciliteiten van alle andere hotels gebruik maken.

Het is vrijdag 24 november en het park is nog niet geopend, maar al wel helemaal klaar voor de winteropening op zaterdag 25 november. Wij mogen als eersten het park gaan bekijken en de 2500 kerstbomen bewonderen, die er schitterend verlicht staan te stralen. We gaan met de monorail over het park en daarna mogen wij als eersten dit winterseizoen in de nieuwe attractie , het Voletarium. Een beetje met knikkende knieen ga ik in deze attractie., want eerlijk gezegd ben ik niet de beste klant voor een pretpark. Maar ik heb het gedaan en het was werkelijk schitterend! Je vliegt als het ware over Europa heen. Super (hoewel het voor mij lang genoeg duurde). Het einde van deze dag sluiten we af met een drankje in de cocktailbar, die inmiddels helemaal vol zit met gasten die morgen tijdens de eerste openingsdag het park gaan bezoeken.

Jammer genoeg regent het op zaterdag morgen, maar niet getreurd, ik heb een lekkere winterjas aan met capuchon, dus mij kan niets gebeuren. De opdracht voor vandaag is om een vlog te maken in het park. Nu schrijf ik al een tijdje deze blogs, maar een vlog? Maar, voor alles moet een eerste keer zijn, dus aan de slag. Helaas blijkt mijn telefoon hier niet op voorbereid want al gauw is mijn hele telefoon vol en kan ik niet meer heel veel spannende filmpjes opnemen. Gelukkig had ik al flink wat foto’s gemaakt en daarmee heb ik toch een aardig filmpje weten te knutselen ( met dank aan Henk).

Tot drie uur blijven we in Duitsland  en dan vertrekt de bus weer naar Nederland.

Hoe heb ik het park ervaren? Het is een heel mooi pretpark en ik denk je het zeker mag vergelijken met Disney, en dan denk ik dat het Europa Park nog wel een streepje voor heeft. Behalve de enorme achtbanen, zijn er heel veel attracties die voor alle leeftijden leuk zijn om te doen. Het park is opgedeeld in verschillende Europese landen en in die landen is, net als in de hotels, het thema tot in het detail uitgewerkt. De muziek is overal aan de landen en attracties aangepast. Er zijn veel restaurants en je kunt er echt vanalles eten. En wat ik ook heel belangrijk vind, de prijzen zijn Duitse prijzen en dat betekent dat deze een stuk aantrekkelijker zijn dan in Frankrijk.

Heb je na dit verhaal van mij, zin om dit park eens te bezoeken? Neem dan contact met me op en ik vertel je alles over de prijzen en de verblijfsmogelijkheden. Natuurlijk boek ik dan ook alles voor je, zodat je volledig verzorgt op reis gaat, Denk ook eens aan een bezoek aan dit park op weg naar je vakantiebestemming in Italië en Zwitserland. Ook bij een vakantie in Frankrijk, in de Elzas, is dit een leuke aanvulling. Het park ligt namelijk maar 4 kilometer van de Franse grens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>