Hongarije vakantieland

rode paprika'sHongarije vakantieland

Als ik aan mensen vertel dat wij een huis hebben in Hongarije, komt zeker de vraag: hoe kom je erbij om naar Hongarije te gaan? Als ik diezelfde mensen na een paar maanden weer tegenkom dan vragen ze steevast: ga je nog naar je huis in, waar was het ook alweer? Tjechië?, Bulgarije? Roemenië? En dat terwijl Hongarije zo’n mooi vakantieland is. Voor veel mensen nog erg onbekend.
Inmiddels is Boedapest al wel een bekende Europese stad, die wat meer bekendheid geniet als citytrip, maar dat Hongarije zoveel meer te bieden heeft weten veel mensen niet.
Hongaren gaan vooral naar de toeristische centra, zoals het Balaton meer, het Bükk gebergte en het gebied net ten noorden van Budapest, de Donauknie. De afgelopen jaren hebben mijn man en ik die gebieden ook bezocht en het is overal schitterend.
De laatste jaren vinden steeds meer Nederlanders en Belgen de weg naar het Zuid Westen van Hongarije, de Baranya. Het is een rustig en helemaal niet toeristische gebied rondom het Mecsekgebergte en Pécs. Dat is ook de plek waar wij, bijna tien jaar geleden, een huis hebben gekocht. En veel Nederlanders en Belgen met ons. Waarom juist daar? Voor mij is het het glooiende landschap, de velden, de meertjes, het bos van de Mecsek, maar ook de mooie stad Pécs, met zijn mediterrane sfeer. In het dorp waar ons huis staat, kan het midden op de dag doodstil zijn. Behalve als de buurman besluit gras te maaien. Waar vind je dat in Nederland nog? Absolute stilte en rust. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan en ik denk dat dit het is, wat veel Nederlanders en Belgen aantrekt.Kerk Szalatnak
Dat zoveel mensen hier een huis kopen heeft ook met de prijzen van huizen te maken en met de prijzen van het levensonderhoud. Het is een heerlijk goedkoop vakantieland.
Maar omdat het gebied, waar wij ons huis hebben, niet zo toeristisch is, is het ook vaak even zoeken om een leuk restaurant te vinden. Je hebt echt een auto nodig. In Pécs zijn volop eetgelegenheden, maar in de buiten gebieden is het even zoeken. Maar vorig jaar is er een schitterend nieuw restaurant geopend met fantastisch eten en ook met heerlijke wijnen. Het restaurant heet Almalomb, wat iets betekent als Appel molen.almalomb Het is een gerestaureerde watermolen met een schitterende tuin. Het ligt in het dorp Hosszuhétény, ongeveer 15 kilometer buiten Pécs. Dit restaurant kookt vooral met lokale producten. Dus toen wij genoten van een glas heerlijke witte wijn, wilden we wel eens weten, welke wijnboer deze wijn produceert. We kregen de naam en adres van deze wijnboer en vandaag hebben we daar een bezoekje gebracht. Natuurlijk hebben we een doosje voor eigen gebruik mee genomen.wijnton
Van vrienden, die in Hongarije wonen, kregen we een tip over een nieuw te openen restaurant, net buiten Komlo op de weg naar Sikonda. We zijn het gaan opzoeken en we hebben het gevonden. Het ziet er veelbelovend uit. Het is een restaurant bij een manege. Het is gisteren net geopend en de reservering staat om komende week de proef op de som te nemen.
Zo blijft er iedere keer weer iets nieuw te ontdekken in een land waar we nu al heel wat keren zijn geweest. De tochten om iets nieuws op te zoeken zijn ook fantastisch om te doen, aangezien het verkeer erg rustig is en je vaak schitterende vergezichten hebt in dit gebied.IMG_0706
Dus als je eens iets heel anders wilt in een vakantie, denk dan eens aan Hongarije. Er zijn van particulieren mooie vakantiehuizen te reserveren. Ik kan je daarin adviseren, mocht je interesse hebben.
Kijk ook eens naar mijn aanbod bij de exclusieve vakantiereizen, daar staat een hele mooie aanbieding van een wandelvakantie.

  1. He Carla goed verhaal mooi dat Hongarije ook eens gepromoot wordt want vele weten inderdaad niet van het bestaan. Wij wonen bij het Tisza meer ook een mooie omgeving als je van water houd en zo niet is voor de rest ook alles binnen handbereik lekker klimaat dus ook wij genieten met volle tugen van dit mooie land.

  2. Elly Simon says:

    Een mooi artikel Carla. Ja als ik het lees begint het wel te kriebelen, we zijn er vroeger geweest met de caravan, een erg mooi land. Als we nog goed konden wandelen gingen we er vast nog eens heen. Geniet van jullie fijne vakantie in Hongarije. L gr voor beiden.

  3. goede middag, wij hebben 16 jaar een vakantiewoning gehad in Terecseny en het in het voorjaar verkocht, bij toeval, we missen het wel en willen graag terug maar niet meer kopen maar huren, eind April volgend jaar willen we met het hele gezin voor een weekje afreizen naar Terecseny om een soort afscheid te nemen, we kunnen daar terecht maar ik wil liever iets in de buurt en nu lees ik dat jij adresjes heb en daarin ben ik geïnteresseerd, ik hoor graag van je….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>