Ibiza

Als je aan Ibiza denkt, denk je vaak aan het party eiland. En dat is ook zo. Maar ga je net buiten het hoogseizoen naar Ibiza, of blijf je weg van de vele grote clubs, dan is Ibiza zoveel meer! Het is een eiland met een heerlijk klimaat, met ook in het vroege voorjaar en in het late najaar heerlijke temperaturen, mooie natuur, schitterende baaien en kleine strandjes, leuke plaatsjes met terrasjes, eethuisjes en winkeltjes.
Samen met mijn zus ben ik half april  voor een bezoek van 4 dagen op Ibiza. Wij verblijven in een schitterend 5 sterren all inclusive resort in Platja d’en Bossa in het Palladium White Resort. Deze plaats ligt 6 kilometer van Eivissa ( Ibiza Stad) en op loopafstand van de grote hotels waar de bekende DJ’s komen op de grote dance feesten, zoals het Ushuaia en het Hard Rock Hotel.

Met een heerlijk 20 a 22 graden is het goed weer om het eiland te verkennen. Dus we huren een auto bij Sunnycars en met een kaart bij de hand gaan we op pad. De eerste middag rijden we naar het zuid-westen . De wegen naar de kust houden steeds op, en dan moet je je auto wel parkeren en een stukje lopen. Bij ieder baaitje waar je stopt, heb je weer een ander uitzicht. Maar bij alle baaitjes is wel een strandtent voor een hapje of een drankje. Het is allemaal niet luxe, maar heel gezellig en klein. Bij San Josep de sa Talaipa  gaan we gewoon op een steen zitten aan de waterkant  om te genieten van het uitzicht op de zee en op de magische rots Es Vedra. Je wordt er helemaal stil van.

Na een dag met zoveel natuurschoon hadden we de behoefte om de volgende dag wat anders te doen en dus kiezen we voor een tochtje naar San Antonio Abad, aan de andere kant van het eiland. De afstanden op het eiland zijn niet zo groot en na een half uurtje staan we al geparkeerd. We wandelen eerst een stukje langs de haven en we bekijken de straatjes met winkeltjes. Het is een leuke stad, maar niet veel anders dan andere Spaanse vakantieplaatsen. Na een kopje koffie op het terras pakken we de auto weer en rijden we naar Eivissa ( spreek de v uit als een b en je hoort de engelse versie van Ibiza). We rijden zonder navigatie systeem en volgen de bordjes naar het centrum. Terwijl we zoeken naar een parkeerplek, slingert de weg steeds verder omhoog. En ineens staan we op een parkeerplaats hoog boven de stad bij de kathedraal. Laat er nou net 1 plekje vrij zijn, dus we parkeren de auto en hebben dan een fantastisch uitzicht over Eivissa. We lopen door een poortje en komen in een soort tunnel met trappen die ons nog verder omhoog brengt. Een straatmuzikant zit daar op zijn accordeon te spelen en dat geeft een heel magisch gevoel aan deze tocht. Boven aangekomen kunnen we nog meer genieten van het uitzicht.

Om de stad te bekijken kun je een wandelroute volgen, maar die gaat erg stijl naar beneden. Tsja en als je naar beneden loopt, dan moet je ook weer terug omhoog om de auto te halen. Dus wij besluiten met de auto naar beneden te gaan en dan vanaf beneden de oude stad te gaan bekijken. Eerst is het lunchtijd en dat doen we aan de haven met zicht op een aantal schitterende jachten en een groot cruiseschip. De straatjes van Eivissa zijn heel leuk. Slingerend omhoog en omlaag met overal leuke winkeltjes. Natuurlijk veel hippiekleding en leuke hebbedingen.

De derde dag besluiten we het noorden te gaan bekijken. We rijden naar Portinatx. En als we daar aankomen weet ik het zeker; als ik nog eens naar Ibiza ga, dan wil ik hier verblijven. Een paar mooie hotels met zandstrand. Gezellige strandtenten, terassen en in de zomer de mogelijkheid om leuke boottochten te maken. Maar ook verder langs deze kust zijn er mooie baaitjes met gezellige strandtenten, zoals  Cala Xarraca. We rijden dwars door de bergen terug, via een klein slingerend bergweggetje en krijgen zo een mooi beeld van het andere Ibiza.

En dan is het zaterdag. In dit seizoen de enige dag dat de grote Hippiemarkt in Las Dalias open is. In de zomer kun je hier ook ‘s avonds naar toe en dat is maar goed ook, want het is nu nog niet echt heet, maar als we daar lopen tussen alle bezoekers, wordt het daar al behoorlijk warm. Het is absoluut de moeite waard om deze markt te bekijken. Ook al koop je er niets, de mooi uitgedoste verkopers zijn al de moeite van het bekijken waard. Maar ben je op zoek naar een leuke hippie jurk, een mooie hoed, bijzondere kunstwerkjes, je kunt het op deze markt vast wel vinden. Dat het een markt is, wil niet zeggen dat het goedkoop is, maar een bijzondere ervaring is het wel.

En daarmee eindigt onze Ibiza vierdaagse. Het was zeker de moeite waard en ik heb nu echt het gevoel dat ik Ibiza goed heb bekeken en je goed kan adviseren over een eventuele vakantie naar dit bruisende eiland. Ibiza is een party eiland, maar ook zeker geschikt voor mensen die niet van party’s houden en willen genieten van mooie strandjes en mooie natuur. Wil je meer weten over een vakantie naar Ibiza? Neem contact met me op en we bespreken je wensen.

 

De terugreis van onze reis gaat via Groningen airport, omdat we vliegen met Nordica. Dit is een Estlandse luchtvaartmaatschappij die vanaf heden wekelijks van Groningen naar Ibiza zal vliegen. Prima vlucht gehad en wist je dat, als je via Groningen Airport vliegt, je maar 1 uur van te voren aanwezig hoeft te zijn?  Wil je hier ook meer van weten, dan kun je me ook een berichtje sturen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>