Kerstmarkt in Münster

Deze decembermaand leek het mij een leuk idee om eens met een groep mensen vanuit Harderwijk met een bus naar de kerstmarkt in Münster te gaan. Nu hoor ik je denken: “er zijn toch al heel veel bustochten naar kerstmarkten?” En dat klopt ook, maar er zijn niet veel kerstbustochten, die vanuit Harderwijk gaan en alleen vanuit Harderwijk, zodat er niet op allerlei andere plaatsen gestopt hoeft te worden. Omdat ik wilde kijken of er wel belangstelling voor zou zijn, heb ik twee data geprikt, 1 en 8 december. En wat gebeurt er? Voor beide data is genoeg belangstelling, dus dan maar twee keer naar Münster. De bus geregeld en ‘s morgens om 8 uur vertrekken we uit Harderwijk. Ik had gedacht dat het met de bus veel langer zou duren om in Münster te komen dan met de auto, dus trek ik er drie uur voor uit, maar het gaat op de zaterdagmorgen heel snel en om 10 uur staan we in Münster. De kerstmarkten gaan pas om 11 uur open, dus beginnen we dag met een kopje koffie. Daarna gaat iedereen op eigen gelegenheid de kerstmarkten over. Zelf ga ik gezellig met Vera ook de stad verkennen. Wij gaan samen twee keer met de bus mee, dus wij lopen ook twee keer door Münster. Gelukkig is dat helemaal geen straf. Münster is echt een leuke stad. Behalve de 5 kerstmarkten is het centrum heel gezellig met mooie huizen, schitterende winkels, restaurantjes en caféetjes. Ook zijn er erg veel kerken, die je een mooi houvast geven om de weg te vinden in de stad. De kerken kun je ook allemaal bekijken en geven een mooi beeld van de geschiedenis van Münster. Münster is ook een studentenstad en het mooie slot is nu in gebruik als universiteit.

Om 5 uur vertrekken we terug naar Harderwijk en iedereen is ruim op tijd terug bij de bus, want de hele dag door zo’n stad struinen, maakt de voeten best moe. Er is door iedereen genoten in de stad. Er is natuurlijk volop geproefd van al het lekkers dat er op de markten aan eten en drinken wordt aangeboden en zeker na het proeven van de vele soorten glühwein en andere lekkere alcoholische versnaperingen is het prettig dat onze chauffeur Fred ons weer veilig naar huis kan brengen. Er wordt lekker nagepraat in de bus en ook zelfs uitbundig meegezongen met de kerstliedjes op de radio en ik heb nu al besloten, dat we volgend jaar weer een leuke kerstmarkt gaan bezoeken.

Hou mijn Facebookpagina en deze website maar in de gaten, want rond september zal er een nieuwe kerstbusdagtocht vanuit Harderwijk worden aangekondigd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>