Kroatië, Split

Gisteren heb ik met een vliegtuig vol met reisagenten mogen genieten van een dagje Split. En genieten was het!
‘s Morgens al vroeg uit de veren om om 06.30 uur op Schiphol te zijn. Daar was het gelijk gezellig, omdat je een hoop collega’s ontmoet. Oude bekenden, maar ook mensen uit andere delen van het land die je nog nooit hebt ontmoet, maar je komt allemaal met hetzelfde doel: we gaan ontdekken of Split een mooie bestemming is en hoe het is om te vliegen met Small Planet Airlines. Kunnen we dit onze klanten aanraden?
Het kleurige vliegtuig staat al op ons te wachten en we worden welkom geheten door een heel enthousiast team van stewards en stewardessen. Een kopje koffie of thee en een snack aan boord en voor je het weet zijn de twee uur vliegen voorbij. Het is een wolkenloze dag, dus we kunnen de kustlijn van Kroatie vanuit de lucht mooi zien. Als we landen in Split worden we verwelkomt door twee bogen van water, die door twee brandweerauto’s over het vliegtuig worden gespoten. Het is de doop van de vliegtuigmaatschappij, omdat Small Planet nog nooit in Split is geland. Iedereen is in groepen ingedeeld en zo worden we met 4 bussen naar het centrum van Split gebracht. Het centrum is autovrij, dus daarom worden we aan de Boulevard afgezet en van daar uit moeten we 10 minuten lopen naar onze lunch afspraak. Die wandeling is geen straf, want het is schitterend weer en wandelen met voor je  het schitterende centrum van Split en links de haven en de Adriatische Zee is heerlijk. Aangekomen in het restaurant worden we ontvangen met  plaatselijk likeur en binnen staan 4 heren Kroatische liederen te zingen en muziek te maken. We krijgen een heerlijke driegangen lunch en na de lunch volgt een rondleiding met een gids door de stad. Een schitterende stad en een rondleiding met een gids is zeker de moeite waard. Onze gids weet ons te boeien met mooie verhalen en leuke anekdotes. Eén dag is veel te kort voor deze stad, en een uur te kort voor een rondleiding, maar toen we na de rondleiding nog even een uurtje vrij hadden, lokte het terras toch ook wel. Heerlijk in de zon een drankje drinken aan zee. Om kwart over 5 worden we weer bij de bussen verwacht en voor vertrek naar Nederland. Op het vliegveld van Split loopt alles op rolletjes en om 19.00 uur gaan we de lucht in. Keurig op tijd en goed verzorgd door Small Planet Airlines. De Prosecco wordt met gejuich ontvangen.

Het doel van de reis was om te ervaren of dit iets is wat je mensen zou aanraden en daar is maar één antwoord op: Ja! Dat Kroatie mooi is, dat wist ik wel, maar dat Split zo’n schitterende stad is met zoveel geschiedenis en cultuur, dat wist ik niet en ik ben dus blij verrast. Als je dan ook weet dat ten zuiden van Split de mooie Makarska Rivièra ligt  met stranden en leuke dorpjes en het eiland Brac waar je heerlijk kunt snorkelen in de helder blauwe zee,  dan weet je dat dit een ideale vakantie bestemming is. Ik zou het iedereen aanraden. Ga eens een weekendje naar Split of ga tijdens je zon vakantie aan de Dalmatische kust een dagje deze mooie stad bekijken. Het is maar 2 uur vliegen en absoluut de moeite waard.

Heb je zin in een strand vakantie in Kroatië of in een citytrip naar Split? Of misschien een combinatie? Neem contact met me op en ik vertel je alles over de mogelijkheden en natuurlijk regel ik de vakantie voor je. Vlucht, hotel of appartement met transfer vanaf het vliegveld, of misschien liever een huurauto? De omgeving van Split ( Zuid Dalmatië) is vanaf april tot en met september echt een aanrader.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>