Weekendje weg in Nederland- Roosendaal

Roosendaal is niet direct de stad waar je aan denkt als je in Nederland eens een weekendje weg wilt. Maar door omstandigheden moesten Henk en ik daar een weekend doorbrengen en wat heeft dat weekend mij blij verrast!
In de eerste plaats het hotel waar wij verbleven, hotel Tongerlo. Midden in het centrum van Roosendaal. een familiehotel gerund door vader, moeder, zoon en schoondochter. Een mooie entree, waar je meteen aan de bar staat en dat tevens de ontbijtruimte is. Er is geen restaurant, maar dat is geen probleem, want links en rechts van het hotel zijn restaurants in alle soorten en in diverse prijsklassen. Een mooie historische trap brengt je naar de verdiepingen waar de kamers zijn. Gelukkig is er ook een lift, voor als je met zware koffers omhoog wilt. De kamers zijn niet heel groot en ook de badkamer is niet groot, maar alles is heel netjes en schoon. De bedden slapen prima. Omdat het hotel midden in het centrum ligt, kun je natuurlijk wel eens last hebben van lawaaiige feestvierders, vooral in het weekend. Maar ook daar is aan gedacht. Er liggen oordopjes voor iedere gast klaar. Het hotel ligt in het voetgangers gebied, maar er is vlak bij een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.
Maar waarom zou je in Roosendaal willen verblijven?
Nou, Roosendaal biedt meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Vlak naast ons leuke hotel, ligt het Tongerlohuys. Hier wordt de 750 jarige geschiedenis van Roosendaal verteld. Verder zijn er in het centrum dus vele restaurants en cafeetjes en allerlei winkels. Ben je een echte stopfanaat, dan kun je natuurlijk een bezoek brengen aan Rosada Outletcentre. Dat ligt net buiten het centrum van Roosendaal. Vlak naast Rosada is er ook een Skydivecentrum, een golfbaan en een zwembad.
Maar Roosendaal is ook een heel leuk startpunt om de omgeving te bekijken. Wat dacht je van het historische Willemstad? Nee, niet op Curacao, maar het vestingstadje aan het Hollands Diep. Ook Breda is dichtbij. En wat dacht je van een uitstapje naar Antwerpen? Met de trein sta je in een half uurtje in het centrum van Antwerpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>