Budapest

De “schöne blaue Donau” slingert zich dwars door het Hongaarse Budapest en zorgt daardoor voor een tweedeling van de stad. Het hoger gelegen Buda, gesitueerd op en rond de Burchtheuvel en het lager gelegen gedeelte, Pest op de andere Donau oever. Verschillende bruggen verbinden Buda met Pest. De meest bekende brug is de Kettingbrug. Wat u absoluut niet mag missen aan de Buda zijde van de Donau, is de Matthiaskerk, het Koninklijk paleis, het Oude Raadhuis en het Vissersbastion. Als u in het stadsdeel Pest bent, zijn de Stephansbasiliek,, de Staatsopera , de Parlementsgebouwen en het Heldenplein aanraders.

Natuurlijk zijn er vele musea en u kunt er geweldig winkelen. De bekendste winkelstraat is de Váci utca.

Bent u een beetje moe van de drukte van de stad, dan kunt u het autovrije  Margaretha eiland bezoeken. Dit eiland ligt in de Donau tussen Buda en Pest in en is een oase van rust, met mooie parken. En uitstekend geschikt voor een mooie wandeling.  Op het eiland zijn veel openbare zwembaden en thermaalbaden, en die zijn een bezoek meer dan waard.

Drie dagen Budapest boekt u al vanaf €153,=  (inclusief vliegticket)

Er zijn hotels en appartementen  te boeken in allerlei prijsklassen, maar Hongarije en dus ook Budapest is een goedkoop vakantieland.

U kunt een hop on/hop off bus gelijk met uw hotelreservering boeken ( ongeveer €25,=) . Ook kunt u gelijk een fietstocht reserveren of de River Ride. Dit is een fantastische sightseeing per bus, waarbij u na ongeveer 45 minuten met bus en al de Donau in plonst om daarna nog 45 minuten over de Donau te varen en Budapest vanaf de waterkant kunt bekijken.  Deze tour kost ongeveer €34,=

Voor mij is Budapest echt een topper. Het is een bruisende  stad, waar zeker ook jongeren zich thuis zullen voelen..

Wilt U meer informatie over een stedentrip?

Vul dan s.v.p. onderstaand formulier in: