Club Med en Marrakech

Vorige week hebben we met 16 reisagenten, allemaal van Reiscreaties, een 4 daagse studiereis gemaakt naar Marrakech. Het waren een paar heerlijke dagen, waar we naast het genieten van de zon, ook onze kennis van Club Med hebben bijgespijkerd. En aangezien we allemaal van de zelfde organisatie zijn, hebben we samen eens goed kunnen brainstormen, hoe we onze service naar onze klanten toe  kunnen optimaliseren. Het waren een paar heel geslaagde dagen. Na deze dagen kan een reisverslag van Marrakech natuurlijk niet ontbreken.

De reis naar Marrakech valt qua tijd erg mee. Na een kleine 4 uur sta je op het vliegveld in Marrakech. Daardoor is Marrakech een leuke bestemming voor een paar dagen weg. En je bent ook echt weg. Je komt direct in een hele andere wereld terecht. Tijdens de transfer naar het hotel, zie je al direct de drukte van de grote stad om je heen, met honderden auto’s en heel veel scooters en brommers. Sommigen met helm, maar heel veel zonder helm. Ik was blij dat ik niet zelf hoefde te rijden.

In het hotel  Club Med Palmeraie werden we al zwaaiend  opgewacht en welkom geheten. Aangezien het al vrij laat is, schuiven we meteen aan aan het diner. Het hotel is een ultra all inclusieve hotel, dus staan er op onze gereserveerde tafel flessen met rose, rode en witte wijn en flessen water klaar. Het diner is in buffetvorm en de keuze is reuze. Mooi uitgestald en om je vingers bij af te likken.

Na dit heerlijke diner door naar de bar en natuurlijk moet er ook gedanst worden.

De volgende zonnige ochtend begint frisjes, maar een ontbijt in de zon is heerlijk.  Na een leerzame presentatie van Silene en Teddy van Club Med en na een heerlijke lunch met live muziek, is het tijd voor de golfclinic. Ik heb nog nooit gegolfd, dus de lessen zijn echt wel nodig om een balletje te kunnen slaan op de green van het hotel. Club Med heeft op het eigen terrein een 9 holes golfbaan. 

Na deze inspannende bezigheid is het goed toeven aan het heerlijke zwembad met lekkere ligbedden met dikke kussens. Mooie grote badhanddoeken horen bij je verblijf.

Na weer een fantastisch diner, besluiten wij het echte Marrakech te gaan ontdekken en met een taxi besluiten we het Demaa el Fna plein te bezoeken. Hiervan hebben we gehoord, dat je dit moet hebben meegemaakt in Marrakech. Het is een gigantisch groot plein, waar duizenden mensen zitten en proberen geld te verdienen.  Met muziek, met spullen, met slangenbezweerders, maar ook met kleine aapjes met jurkjes aan, die ze op je schouder proberen te zetten, zodat je een foto kunt maken, waar dan weer dik voor betaald moet worden. Eerlijk gezegd vinden wij het wat overweldigend qua drukte en qua opdringerigheid van de mensen. Ik ben best wel wat gewend en ik heb vaker meegemaakt, dat je als wandelende portemonnee wordt gezien, maar hier in Marrakech vind ik het toch wel wat heftig. Natuurlijk is het wel een ervaring die je moet meemaken als je Marrakech bezoekt.

Na een heerlijk ontbijt en een rondleiding op het Club Med terrein, vertrekken we ‘s middags weer naar Marrakech. Nu met daglicht en met een gids die ons de stad laat zien. Dat geeft direct een heel ander beeld en vooral een veel vriendelijker beeld.

We brengen een bezoek aan de Jardin Majorelle, een mooie tuin, ooit aangelegd door Jacques Majorelle en toen na zijn dood in 1962 de tuin dreigde te verwilderen, hebben  Pierre Bergé samen met de bekende modeontwerper Yves St Laurent in 1980  de tuin nieuw leven ingeblazen. Na de dood van Yves St. Laurent in 2008 is er tevens een monument voor hem gebouwd.  Vlak bij deze tuinen is ook het museum van Yves St. Laurent, waar schitterende creaties hem te bewonderen zijn. Ook daar brengen we een bezoekje.

Daarna neemt de gids ons mee naar het grote Paleis in Marrakech. Schitterende mozaïeken in hout, maar ook schitterende kleuren glas, maken dit paleis het bezoeken waard. 

Vervolgens gaan we de oude Medina in en we volgen de gids door een wirwar aan straatjes en steegjes. Bijna loop ik met een verkeerde groep mee een huis in voor een kookworkshop! Dat kun je dus ook doen in Marrakech, maar dat was niet voor ons weggelegd. Er wordt een bezoek gebracht aan een kruidenwinkel waar we allerlei kruiden kunnen ruiken en proberen en waar ons wordt uitgelegd waar ze voor dienen.  Verder komen we langs een doolhof aan straatjes met winkeltjes en waren, die allemaal alleen al een foto waard zijn.  Na vier uur lopen en kijken is het tijd om terug te gaan naar ons hotel. Het is een bijzondere stad om eens te bezoeken. 

Het contrast met het verblijf in een 5 sterren Club Med resort is groot, maar wel aantrekkelijk. Als je uit de drukte en stoffigheid van de Medina komt, om dan heerlijk te relaxen in een schitterende tuin aan een heerlijk zwembad, terwijl dat maar 15 minuten met de gratis shuttle service is.

Heb je plannen om Marrakech eens te bezoeken? Ik vertel je graag, uit eigen ervaring, waar je goed kunt verblijven en wat de moeite waard is om te bekijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>